Attraksjoner i Hardanger Overnatting i Hardanger Kultur og mat i Hardanger Hardangervidda Hardangerfjorden Hardangerbunad Mer om Hardanger
 
Dronningstien - riksvei 7
 

Hotell og overnatting til gode priser i Hardanger...

Innsjekkingsdato

Utsjekkingsdato

 
 
Dronningstien, som ble offisielt åpnet av H.M. Dronning Sonja i juni 2013, er en merket tursti som sies å ha vært en av dronningens favoritturer gjennom en årrekke. Stien er oppe i 1100 moh på Hardangervidda, med spektakulær fjordutsikt og flott utsyn mor Folgefonna. Den går også gjennom de kjente Munketrappene (Munketreppene). Disse består av ca 600 trappetrinn som skal ha blitt laget av lokale munker helt tilbake til 1200-tallet. I tillegg går stien forbi frodige frukthager på vei ned mot fjorden. Stien har nesten "alt", og kan ses på som Hardanger og "Fjordnorge" i et nøtteskall. Så hva venter du på? Finn frem turskoene og sekken!

Hvor? Dronningstien starter ved Røte ("Velteplassen"), ca 6 km nord for Lofthus. Her er det parkeringsplass, og derfra følger man traktorvei opp til 890 moh på Hardangervidda, hvor den merkende Dronningstien starter.

Merking: Stien er merket med blå D`er (som i Dronning...)

Lengde: ca 19,5 km. 4-6 timers tur, avhengig av tempo.

Se ytterligere beskrivelse av turen her!

God tur!
 
 
 
Siste bilder fra Dronningstien
 
 
 
 
Tips om Dronningstien
Har du gått Dronningstien? Del dine tips om stien under! Spesielle plasser underveis som er ekstra vakre? Tips til andre attraksjoner nær stien? Noe man bør se opp for underveis? Under kan du dele alt om Dronningstien. Takk!
 
 

Bildene som vises på denne siden er offentlig tilgjengelige bilder merket med hashtag #Dronningstien på Instagram.

Innhold på denne siden strømmes via Snapwidget fra Instagram API. Publisering her skjer i henhold til Instagrams retningslinjer, og bildene vises kun en begrenset periode på Hardanger.no. De lagres på ingen måte hos oss.

This product uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram.


Upassende/støtende bilde? Vennligst følg bildets link og rapportér det som upassende på Instagram. Takk!

Besøk oss igjen. Og igjen. Og igjen. Så får du se nye bilder hver gang!

Jøsses! Enda en side fra MG.no?