Attraksjoner i Hardanger Overnatting i Hardanger Kultur og mat i Hardanger Hardangervidda Hardangerfjorden Hardangerbunad Mer om Hardanger
 
Trolltunga i Hardager - bilder og info fra Trolltunga

Hotell og overnatting til gode priser i Hardanger...

Innsjekkingsdato

Utsjekkingsdato

 
 
Trolltunga er heftig! Så heftig at den tidligere har blitt kåret til et av verdens 10 mest imponerende reisemål av TripAdvisor. Den svært spektakulære steinformasjonen i Odda kommune har tungelignende form, og "henger" nærmest vannrett ut over Ringedalsvatnet, med ca 350 meter fritt fall under. Det er ikke rart at fjellformasjonen har blitt et "postkortmotiv" som imponerer langt utover landegrensene. Her får man virkelig "luft under vingene", og kan nyte synet av blant annet Folgefonna. Husk fotoutstyr om du vil oppleve Trolltunga, og tagg gjerne bildet ditt med #trolltunga på Instagram, så havner det på denne siden! Men ha respekt for naturen, og IKKE tøy grensene for det forsvarlige bare for å posere lengt mulig ut på kanten på "tunga". Det er ikke kult, bare uansvarlig...

Løyper og tursforslag til Trolltunga
I Skjeggedal (skiltet avkjøring med "Trolltunga parking" i Tyssedal) er det opparbeidet en stor parkingsplass der den merkede turstien til Trolltunga starter. Her koster det 120 kr/døgn å stå. Stien starter ved Mågelibanen (trappene ved banen er stengt), og stiger kraftig i starten. Faktisk nærmere 400 høydemeter den første kilometern. Så et godt tips er å vente med å ta på ullgeneren og den tykkeste jakken til du er på toppen av denne stigningen.

Totalt er turen tur/retur Trolltunga ca 22 (tunge) km. Regn ca 4 timer gange hver vei (ca 8 timer totalt), og legg til et par timer for pauser og køståing om man vil få tatt et bilde av seg selv ute på tunga.

På grunn av turens lengde, anbefales det sterkt å starte ut tidlig om morgenen. Om man starter turen ved soloppgang (5-tiden på sommerstid), så er det stor sjanse for at man får en fredelig tur og tunga nesten for seg selv. Utover morgenkvisten/formiddagen må man regne med å gå i kø innover vidda.

Husk å ha med et skift med varmere tøy i sekken, for det er STOR forskjell på temperatur og vær i Skjeggedal og oppe på vidda! I tillegg er det vikig å ha med nok drikke og mat. Husk at dette er en nokså tøff og lang fjelltur på høyfjellet!!!
 
 
 
Siste bilder fra Trolltunga
Vil du la deg imponere av Trolltunga? Sjekk turforslaget over, eller bildene under! Her kan du se de siste bildene av #Trolltunga på Instagram. Heftig, ikke sant? Men vi sier det igjen (det kan ikke bli sagt mange nok ganger): vis ekstrem forsiktighet ved kantene på Trolltunga, og IKKE tøy strikken for å få "det" bildet - det blir heftig uansett med tunga som motiv!
 
 
 
 
Sist kvitret om Trolltunga - Trolltunga på Twitter
 
 
Tips om Trolltunga
Har du vært på Trolltunga? Del gjerne tips om turen dit under! Eller kanskje en liten historie derfra? Eller noe man bør oppleve på veien, eller i området rundt? Fortell, fortell! Takk!
 
 
 

Bildene som vises på denne siden er offentlig tilgjengelige bilder merket med hashtag #Trolltunga på Instagram.

Innhold på denne siden strømmes via Snapwidget fra Instagram API. Publisering her skjer i henhold til Instagrams retningslinjer, og bildene vises kun en begrenset periode på Hardanger.no. De lagres på ingen måte hos oss.

This product uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram.


Upassende/støtende bilde? Vennligst følg bildets link og rapportér det som upassende på Instagram. Takk!

Besøk oss igjen. Og igjen. Og igjen. Så får du se nye bilder hver gang!

Jøsses! Enda en side fra MG.no?