Hardanger logo
Publisert for 25 dagar sidan|Næringsliv

Sider til mat: – Plutseleg ein dag finn du noko som treffer skikkeleg

Siderentusiasten deler tips til kva type sider du bør velja til ein meny med tradisjonelle rettar frå Hardanger.

Ingvil Aaen Torpe
Ingvil Aaen Torpe
Publisert: 04.10.2025 13:45

Stian Kristiansen er kjend som «Siderentusiasten» på Instagram.

Vossingen seier han har vore interessert i sider heilt sidan ungdomstida, og no utdannar han seg til pommelier gjennom Fagskulen Vestland på Hjeltnes i Ulvik.

Under siderfestivalen i Øystese delte han sine beste tips til kva ein må tenkja på når ein skal kombinera sider med tradisjonell kost frå Hardanger.

– Du har nokre reglar du bør følgja, men av og til må du berre «gutsa» litt òg, seier han om korleis ein finn fram til den perfekte kombinasjonen.